Američani v premiernem nastopu do vodstva

Portorož ta konec tedna gosti drugo etapo evropskega pokala Melges 24, ki bo med prazniki dodobra popestrila življenje na Obali. V odsotnosti lanskih zmagovalcev je prvi dan zablestela ameriška posadka War Canoe, najboljša slovenska ekipa Atena pa se po uvodnih treh plovih nahaja na 20. mestu.

25 ekip iz 11. držav je v petek opoldne nastavilo jadra 12 vozlom burje ter se pred piransko punto pomerilo v treh preizkušnjah. Na rahlo vzvalovani modrini so se najbolje znašli gostje iz Seatlla, ki so nanizali 5., 1. in 3. mesto, presenetljivo hitri pa so bili tudi člani ekipe Maidollis, ki so premierni nastop v Portorožu sklenili na skupnem drugem mestu.

Dvakratni svetovni prvaki Taki 4 se z 11 točkami zaostanka nahajajo na tretjem mestu, medtem ko je slovenska zasedba Atene šele 18.. “Za nami je prelep dan. Malo nam primanjkuje treninga, vendar imamo še veliko možnosti za napredovanje," se na napovedan sobotni maestral zanaša krmar Jure Jerkovič.

Dinamično dogajanje se je v večernih urah preselilo v salon Grand Casinoja Portorož, kjer so se tekmovalci sprostili s preizkušanjem sreče v klasičnih in elektronskih igrah. Najbolj zagnani so vztrajali vse do večernega binga, toda glavne nagrade 100.000 eurov ni uspelo osvojiti nikomur.

Udeležence jubilejne jadralne prireditve v soboto čakajo štiri regate s pričetkom ob 11. uri.