Plujemo novim projektom naproti

Decembra vsi delamo nekakšne obračune, zaključke leta, ki se izteka, obenem pa že snujemo načrte za prihodnje leto. Ker je to tudi čas srečanj, smo se člani YC Marina Portorož 7. decembra zbrali, da nazdravimo novemu letu in novim projektom, ki se obetajo v 2019.

Prihajajočo sezono bomo začeli s trening vikendom za posadke jadrnic J/70, ki smo ga zasnovali skupaj z Janezom Mrakom, zmagovalcem 50. Barcolane v kategoriji monotipov J/70.

Sledila bo otvoritvena tekma Evropskega pokala razreda Melges 24, ki jo bomo v Portorožu gostili že 11. leto zapored. Stalnica ostaja tudi dvodnevna regata Milje-Portorož-Milje, s katero krepimo prijateljske vezi med mestoma že od leta 1976.

Hannibal Classic bo prava poslastica za vse ljubitelje starodobnih plovil, saj bodo na njej nastopile slovenske, hrvaške in italijanske lesenjače zgrajene pred letom 1976.

Skipper Cup bo s svojo dolgoletno tradicijo popestril jesensko morsko ponudbo, zadnja na našem sporedu pa bo Go to Barcolana, čezmejni reli od Portoroža do startne linije največje regate na svetu – Barcolane.

V fazi usklajevanja sta še dve prireditvi, ki ju bomo na koledar dodali takoj, ko z nosilci projektov dorečemo še zadnje podrobnosti.